Home Vitrina frigorifica in rate
Vitrina frigorifica in rate
Agentul de vaporizare PDF Imprimare Email
Vitrina frigorifica in rate
Scris de claudia   
Joi, 04 Noiembrie 2010 13:24
La preracirea betonului cu agent ele racire aerul, acesta este refulat direct in silozurile de beton, procedeul avind avantajul unei functionari fara intrerupere a procesului de preparare a betonului. Dezavantajele constau in urmatoarele: debite foarte mari de apa de racire, posibilitatea antrenarii particulelor fine de agregat in racitorul de aer si depunerea acestora pe suprafata de schimb de caldura. Racirea aerului se poate face fie direct, prin vaporizarea unui agent frigorific, fie indirect, printr-un agent intermediar de racire. O asemenea schema de racire s-a utilizat la barajul de la Sariyar din Turcia. Se prezinta schema preracirii combinate cu apa si aer a betonului, utilizata la barajul de la Vailarna clin India. La racirea prin vacuumare, pietrisul, nisipul si apa se introduc in camere vacuumate, in care se racesc, prin evaporarea umiditatii din agregate si a apei. Aceasta metoda are avantajul racirii uscate a nisipului si a unui timp de desfasurare a ciclului de racire mai scurt decit la racirea cu apa.
Preracirea betonului nu trebuie sa se faca la temperaturi mai scazute de 4°C, deoarece procesul de priza poate fi intirziat sau poate avea loc chiar o inghetare a betonului. Preracirea betonului se recomanda in conditiile unei zone tropicale sau temperate de amplasare a constructiei masive; nu se recomanda la amplasarea barajului in munti, unde temperatura aerului este scazuta. In acest caz se recomanda racirea betonului prin conducte amplasate in masiv, prin care circula apa rece. Pentru calculul puterii frigorifice a instalatiei necesara preracirii betonului, se determina in prealabil fluxul de caldura ce trebuie eliminat din componentii unui metru cub de beton. Cimentul, pietrisul, nisipul si apa trebuie racite de la temperatura initiala de livrare pina la o temperatura finala; in urma amestecului, cresterea temperaturii la priza betonului trebuie sa duca numai la egalizarea cu temperatura aerului exterior. Fluxul de caldura ce trebuie eliminat din componentii ce intra intr-un metru cub de beton.
RACIREA INTERIOARA A MASIVULUI DE BETON - in timp ce la preracire, nivelul de temperatura si variatiile sale sint micsorate, la racirea interioara cu conducte montate in beton, are loc o eliminare a caldurii simultan cu producerea ei in procesul de priza, producindu-se si o racire pina la temperatura necesara. Pentru racire se folosesc conducte de otel cu diamètre de 15 ... 25 mm. montate la distante in plan orizontal de 1,2 ... 2,30 m si in plan vertical de l,5...3,0m; lungimea conductelor intr-un metru cub de beton este de 0,2 ... 0,4 m si a fiecarei serpentine de 140 ... 250 m. In conditiile lipsei unei raciri artificiale interne a masivului se poate utiliza racirea naturala care se intinde pe o durata de mai multi ani si impune o intirziere a inchiderii galeriilor de dilatare. Deoarece racirea masivului cu grosime mai mare de 17 m se produce pina la temperatura sa minima, cu intirziere de pina la 1 1/2 luni, din cauza oscilatiilor de temperatura exterioara, s-a stabilit ca termen pentru inchiderea galeriei, pentru fiecare sezon de constructie, primavara anului viitor ; betonul trebuie sa aiba o temperatura cu 1°C mai scazuta decit temperatura medie a aerului. La temperaturi relativ scazute ale betonului proaspat si cind in zona se gasesc riuri a caror temperatura pe intregul an este scazuta, se poate renunta la racirea artificiala a apei.

Serpentinele se monteaza si se fixeaza pe suprafata blocului de beton. Capetele serpentinelor se leaga de o coloana verticala prin mufe metalice sau de cauciuc. Diametrul distribuitorului si al coloanei este cuprins intre 150 si 200 mm. Dupa montaj aceste conducte se verifica la presiunea de lucru. Instalatiile frigorifice ce se utilizeaza pentru racirea barajelor sint cu com-presoarc cu piston, agentul frigorific fiind amoniacul.
CONGELAREA SOLULUI PENTRU CONSTRUCTIA DE PUTURI SI FUNDATII
DESCRIEREA METODEI DE CONGELARE - Congelarea solului reprezinta una din cele mai i importante aplicatii ale frigului in domeniul constructiilor. Aceasta a fost inventata de Poclschxn anul 1883 si aplicata cu un an mai tirziu. Metoda propusa de Poelsch nu a suferit modificari fundamentale pina in prezent. Metoda consta in realizarea unui perete continuu de gheata sau de teren inghetat, in terenuri acviferc sau instabile, suficient de rezistent pentru a putea prelua impingerile laterale si presiunile in talpa. Metoda congelarii solului se utilizeaza in acele situatii, in care, considerente tehnico-economice o recomanda superioara fata de celelalte metode; metoda congelarii are aplicatii la forarea puturilor de mina, a tunelelor etc, cind procedeele de sapare cu chesoanc pentru terenuri moi sau care congeleaza mediul in care sint introduse. in cazul unui put, vertical, aceste conducte de congelare sint dispuse vertical pe un cerc, la distante egale de circa 1 ... 2 m. Cercul de dispunere a conductelor, numit si cerc de congelare, are un diametru cu 1 m mai marc decit diametrul excavatici. Forajele trebuie executate cu deosebita grija, deoarece abaterile pot intirzia sau chiar periclita realizarea peretelui de gheata. Forajele aferente conductelor de congelare trebuie duse pina la un strat impermeabil, stabil, astfel incit peretele inghetat sa poata fi legat de acest, strat si sa se previna infiltratiile de apa pe la talpa. Conductele sint inchise la partea inferioara, avind in interior conducte concentrice deschise la partea de jos; in conducta interioara si in spatiul inelar are loc circulatia agentului de racire. Dimensiunile acestor conducte se determina pe baza de calcule teimico-economice. Dupa montajul conductelor, acestea se supun la probe de etansare, pentru a evita eventualele scapari de agent de racire care duc la scaderea punctului de congelare a mediului. Ca instalatii frigorifice se folosesc in mod obisnuit instalatii cu compresie mecanica, avind drept agent frigorific amoniacul. in unele tari, ca S.Ü.A., se folosesc si agentii halogenati. Utilizarea vaporizarii directe in conducte a unui agent frigorific, in comparatie cu utilizarea, unui agent intermediar, prezinta avantaje ca: temperatura de vaporizare superioara si. deci consum, de putere mai scazut pentru comprimarea vaporilor, lipsa unui vaporizator pentru racirea agentului intermediar, lipsa pompelor de recirculare a agentului. Ca dezavantaje: executia si etansarea mai dificila a sondelor de racire, posibilitatea depunerii de ulei pe peretii conductelor si reducerea transferului de caldura, reglajul mai dificil al puterii frigorifice, lipsa sigurantei in functionare.

Se utilizeaza in mod frecvent solutia cu agent intermediar.Temperatura de vaporizare a agentului frigorific, necesara pentru congelarea solului cu salinitate scazuta, are valori pina la —25°C. Cind terenul contine apa cu salinitate ridicata se lucreaza cu temperaturi de vaporizare mai scazute, ajungind la — 40°C. fiind necesare instalatii in doua trepte de comprimare. In afara forajului, pentru conductele de congelare se mai prevad foraje de control pentru masurari in interiorul si exteriorul masivului de congelare, inchiderea masivului inghetat se poate verifica prin ridicarea nivelului apei subterane in forajele de control, din interiorul cercului. In momentul inchiderii peretelui de gheata se poate incepe executarea epuismentelor si excavatiilor sub nivelul apei. Deoarece odata cu coborârea nivelului excavatiilor creste solicitarea masivului inghetat datorita presiunii apei si pamântului, este necesar ca dezvoltarea masivului inghetat sa fie astfel dirijata, incit pe masura avansarii excavatiilor, peretele congelat sa aiba grosimea minima si rezistenta necesara preluarii sarcinilor ce actioneaza asupra peretelui. De regula, concomitent cu excavatiile se incep lucrarile de executare a camasuielii, betonindu-se de multe ori, direct pe peretele congelat; tronsonul, corespunzator inaltimii pe care poate rezista liber peretele inghetat, este de 25-35 m inaltime. Camasuiala exterioara de beton are rolul:de a proteja peretele inghetat in timpul, executarii, excavatiilor. Cind s-a atins adincimea prescrisa se poate scoate din spate instalatia frigorifica, de indata ce au fost terminate si lucrarile de executare a camasuielii. Dezghetarea masivului congelat se face fie pe cale naturala, fie pe cale artificiala, atunci cind se doreste accelerarea acestui proces; decongelarea artificiala se face prin introducerea unui circuit de solutie incalzita in conductele de congelare. in aceasta etapa pot sa apara neetanseitati ale camasuielii putului, care preia intreaga presiune a apei si masivului; aceste neetanseitati trebuie inlaturate. Tuburile introduse in teren fie se recupereaza, fie se lasa in teren, mai ales in terenurile friabile, deoarece tasarea terenului poate conduce la modificarea starii de eforturi in teren si in final la scaderea rezistentei camasuielii. In constructia de puturi, datorita duratei considerabile de executie, se ajunge la inghetarea intregii sectiuni de excavat pe toata adincimea putului. Excavatiile se pot efectua in acest caz cu ajutorul explozivilor, metoda ce poate dauna imbinarii conductelor. Procesul de congelare poate fi incetinit prin reducerea alimentarii cu frig, dar trebuie multa atentie pentru a nu se reduce rezistenta masivului. Dificultatile acestea pot sa fie inlaturate prin incalzirea miezului terenului ce se excaveaza; prin aceasta se poate realiza o manta congelata, care prezinta la fata interioara neregularitati neinsemnate. Sursa centrala de caldura este un tub cu abur.
 
Caracteristicile instalatiilor PDF Imprimare Email
Vitrina frigorifica in rate
Scris de claudia   
Joi, 04 Noiembrie 2010 12:18
CARACTERISTICI ALE FUNCTIONARII REALE A INSTALATIILOR CU ABSORBTIE BrLi-APA
Puterea nominala a instalatiilor frigorifice cu absorbtie in solutie BrLi-apa, fabricate de firmele americane, este raportata la temperatura apei de racire de 29, -4°C, presiunea aburului de incalzire de aproximativ 0,85 bar suprapresiune si racirea apei in vaporizator de la 12,2 la 6,7°C. Pentru alte conditii functionale, variatia figorifica a unei instalatii frigorifice cu absorbtie in solutie de puterile nominale poate fi BrLi-apa la functionarea in conditii variabile. Temperatura apei racite in aceste instalatii este limitata inferior la + 4,4°C, din cauza pericolului de inghet. Pierderea de sarcina pe circuitul apei racite se apreciaza intre 0,1 si 1,8 bar, functie de tipul instalatiei.Temperatura apei de racire nu se recomanda mai scazuta de 15 la 24°C din cauza pericolului de cristalizare a solutiei de BrLi-apa. Incalzirea apei in absorbitor se face cu aproximativ 5,6°C, iar in condensator cu aproximativ 4,4°C, in total deci 10°C. Pierderea de sarcina pe circuitul apei de racire este de 0,2 la 1,8 bar, dupa tipul instalatiei. Presiunea aburului de incalzire in fierbator nu trebuie sa fie peste 0,85 la 1 bar suprapresiune din cauza pericolului de cristalizare a solutiei. Daca presiunea aburului este mai mare se prevede un reductor de presiune. Reglajul debitului de abur de incalzire se face functie de temperatura apei racite, iar presiunea lui nu trebuie sa scada sub 0,1 bar. Daca se utilizeaza pentru incalzire apa fierbinte sau alte lichide calde, temperatura lor trebuie sa fie intre 105 si 150°C. Pierderea de sarcina pe circuitul de lichid de incalzire este cuprinsa intre 0,05 si 1,2 bar.Gradul de murdarire a apei de racire corespunde unei rezistente termice pentru puterea nominala.

O apa murdara, cu rezistenta termica de aproximativ o valoarea mica reduce puterea nominala frigorifica cu aproximativ 25%. Coeficientul termic al instalatiei, pentru conditiile nominale, este cuprins intre 0,6 si 0,65. La temperaturi mai ridicate ale apei racite si la temperaturi mai scazute ale apei de racire, coeficientul termic poate ajunge la 0,75. Consumurile specifice ale unei instalatii cu absorbtie in solutie de BrLi-apa cu O = 1 160 kW, referitoare la consumul de abur de incalzire, debitul de apa de racire si puterea electrica consumata pentru pomparea solutiei si apei sint indicate in diagrama. Functionarea cu o putere variabila a instalatiei, indeosebi pentru instalatiile de climatizare, este deosebit de avantajoasa, putindu-se realiza variatii ale puterii frigorifice intre 10 si 100% in aceste conditii functie debitul de apa de racire, temperatura apei, puterea electrica ramin neschimbate, variind numai debitul de abur.

ALTE SISTEME DE PRODUCERE SI DE UTILIZARE A FRIGULUI ARTIFICIAL
INSTALATII FRIGORIFICE CE UTILIZEAZA DREPT AGENT FRIGORIFIC UN GAZ
INSTALATII CE FUNCTIONEAZA DUPA UN PROCES INCHIS
Instalatia cu destindere adiabatica. intr-o instalatie cu destindere adiabatica gazul este aspirat si comprimat adiabatic, de la 1 la 2. Comprimarea poate fi realizata in mai multe trepte, cu raciri intermediare, realizindu-se in acest mod o imbunatatire din punct de vedere energetic a procesului de comprimare. Dupa comprimare urmeaza o racire a gazului, la presiune constanta pina la temperatura initiala, cu un mediu de racire, de exemplu apa. Urmeaza racirea intr-un schimbator intern de caldura. In mod simultan cu incalzirea gazului ce urmeaza a fi aspirat de compresor, urmeaza apoi destinderea adiabática a gazului, intr-un detentor D, cu cedarea de lucru tehnic. Dupa aceasta destindere gazul atinge o temperatura foarte scazuta, cu care intra in sistemul de racire, adica in schimbatorul de caldura in care se realizeaza „frigul" necesar. Gazul se incalzeste la presiune constanta, de la starea 4 la 3. Puterea frigorifica obtinuta este cu atit mai mare, cu cit raportul presiunilor de comprimare si destindere p este mai mare. Aceasta instalatie se utilizeaza pentru puteri frigorifice acestor instalatii este destul de redusa. In aviatie se foloseste un asemenea sistem de racire i duce in cabina. O parte din aerul comprimat pentru turbinei cu gaze, esie introdusa intr-un schimbator de unde se raceste prin utilizarea aerului exterior aspirat racire, aerul este destins in turbina, racindu-se pina la te cu care se introduce in cabine. Instalatia cu laminare. Schema instalatiei e a instalatiei cu destindere la care detentorul este inloc laminare. Aceasta instalatie se utilizeaza pentru puteri frigorifice mari. Eficienta acestor instalatii este destul de redusa (sub 0,5).In aviatie se foloseste un asemenea sistem de racire a aerului ce se introduce in cabina. O parte din aerul comprimat pentru camera de ardere a turbinei cu gaze, este introdusa intr-un schimbator ele caldura unde se raceste prin utilizarea aerului exterior aspirat de ventilator. Dupa racire, aerul este destins in turbina, racindu-se pina la temperaturile scazute, cu care se introduce in cabine. Turbina antreneaza un ventilator. Instalatia cu laminare. Schema instalatiei este similara cu cea a instalatiei cu destindere la care detentorul este inlocuit cu un ventil de laminare. Ciclul termodinamic al instalatiei consta din doua izobare, o izentropa si o izentalpa.


Procesul termodinamic al unei instalatii frigorifice cu compresie:
1— aer spre camera de ardere; 2 — ventilatorJ de gaz si laminare; 3 — turbina de aer; 4—aer rece spre cabina ; 5—schimbator de caldura; 6—aer din spatiu.
Aceasta instalatie are o eficienta frigorifica mult mai redusa decit cea cu destindere izentropa. De aceea, se utilizeaza, cu precadere, pentru puteri frigorifice mici (la separarea gazelor si la depozitarea gazelor lichefiate la temperaturi scazute, la realizarea supraconductivitatii in electronica . Daca agentul frigorific este neonul se pot realiza temperaturi pina la 25 K.
Instalatia Philips. Functionarea instalatiei se bazeaza pe procesul inversat Stirling propus in anul 1827 si aplicat de firma Philips dupa cel de-al doilea razboi mondial. Instalatia Philips contine doua compresoare izoterme legate intre ele printr-un regenerator.
Instalatia frigorifica Philips are patru faze de lucru.
— in faza I pistonul principal comprima gazul si cedeaza caldura apei de racire;
— in faza a Il-a pistonul secundar transporta gazul comprimat prin regenerator spre spatiul de destindere. Gazul se raceste izocor la trecerea prin regenerator, caldura cedata fiind acumulata in acesta; Principiul de functionare si distributia mat din doua izoterme si doua izocore. de temperatura in masina Philips:
1 — piston principal; 2 —cilindri; 3 — piston antrenat; 4 — spatiu de compresie; 5 — spatiu de destindere; 6 — schimbator de caldura racit cu apa pe partea calda ; 7—regenerator; S—cap rece sau schimbator de caldura pe partea rece.
Fazele de lucru ale masinii Philips:
— in faza a IlI-a gazul se destinde prin deplasarea suportului, realizindu-se racirea sa izoterma. Frigul produs este redus.
— in faza a IV-a pistonul secundar impinge gazul comprimare, acesta trece prin regenerator si se incalzesti initiala.
Instalatia frigorifica Philips se utilizeaza pentru intre 193 si 12 K. Temperaturile foarte scazute se obtin in instalatia c creaza cu destindere in doua trepte. Instalatia se uti bobinelor electrice superconductoare, a laserilor si mase criopompa la realizarea unui vacuum de 10~8 torr, in ca si neonului,- prin cristalizarea gazului. Aceste instalatii de folosesc la procesele de lichefier circulatia nu are vaporizator, acesta fiind inlocuit cu unul suplimentar compensator.
Procesul simplu Linde de lichefiere a suportului de laminare, in care compresorul aspira aerul si il comprima cit mai apropiat de procesul izolarii si se raceste in schimbatorul de caldura cu aerul rece din care s-a separat aerul lichefiat.
In faza, a IlI-a gazul se destinde prin deplasarea celor doua pistoane, realizindu-se racirea sa izoterma. Frigul produs este disponibil in capul rece;In faza a IV-a pistonul secundar impinge gazul rece spre spatiul de comprimare, acesta trece prin regenerator si se incalzeste izocor pina la starea initiala.

 
Vitrina frigorifica plata in rate PDF Imprimare Email
Vitrina frigorifica in rate
Scris de madalina   
Joi, 26 August 2010 13:27


Vitrinele frigorifice sunt echipamente utile in orice loc ce are ca obiect de activitate servirea clientilor. Puteti sa va achizitionati oricand o vitrina frigorifica in rate de la magazinele specializate. Multimea ofertelor pe care producatorii si distribuitori le fac clientilor va ofera aceasta posibilitate. In conditiile economice actuale, ei ar face orice pentru a-si creste cifra de afaceri. De aceea, apeleaza la tot felul de strategii pentru a atrage clientii, inclusiv ofertele si posibilitatea cumpararii electrocasnicelor, sau de vitrina frigorifica in rate.Vitrinele frigorifice sunt utile pentru depozitarea alimentelor de tot felul, printre care: carne, lactate, preparate din carne si peste, cofetarie si produse de patiserie. Ele sunt utile atat pentru pastrarea bauturilor, cat si a alimentelor proaspete si congelate. Odata achiztionata o vitrina frigorifica in rate, ramane la latitudinea dumneavoastra modul in care vreti sa o foositi si ce anume depozitati in ea.Exista modele de vitrine frigorifice ce se adapteaza perfect oricarui spatiu, indiferent de dimensiunea sau design-ul acestuia. Consumul mic de energie va fi avantajos pentru factura dumneavoastra la energie. Dezghetarea automata si spatiul de depozitare confectionat din inox sunt aspectele pentru care multi cumparatori achizitioneaza o vitrina frigorifica in rate.De asemenea, plata integrala a produsului in momentul livrarii pare a fi si ea avantajoasa, deoarece puteti beneficia de diverse reduceri. Pe de alta parte, daca nu aveti suma totala necesara, o investitie le fel de buna este cumpararea de vitrina frigorifica in rate.Plata de vitrina frigorifica in rate se poate realiza fie direct la sediul companiei de unde ati cumparat produsul, fie prin intermediul unui card, la banca cu care are firma parteneriat. O alta modalitate prin care puteti cumpara o vitrina frigorifica este in leasing. In magazinele de electrocasnice veti gasi o intreaga lista de produse de creditare disponibile. 


Sondaje

Ai vitrina frigorifica?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com